Ако Парите Не Бяха Цел – Как Да Бъдем Щастливи

Ако Парите Не Бяха Цел – Как Да Бъдем Щастливи

Една от целите на нашият екип е да ви запознава с добри примери и съвети за това как да постигаме положителните идеи и промени в живота ни.

В днешно време парите са основна цел на 90% от хората, дори и за онези, които го отричат или казват, че приоритет са образованието, децата, семейството и т.н. Истината е, че това е и една от основните причини 90% от хората да се чувстват нещастни. Вместо хората да се запитат какво точно обичат и с какво искат да се занимават в живота си, те правят своя избор на база стереотипи и водени от парите.

Какво бихте искали да правите, ако парите не бяха на дневен ред или цел?

Ако се съсредоточите върху това, което обичате да правите и тъй като го правите с желание, то може да се очаква да сте много успешни и в края на краищата да изкарвате достатъчно пари. Ако работите дадена професия просто заради парите, но си поставите цел да съберете средства, за да продължите да се занимавате с друго, което обичате, то  ще изпитвате истинско удоволетворение от живота, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

По-добре да рискувате и изпълните своите мечти и идеи, отколкото да се държите здраво за „сигурното заплащане“ на монотонната и скучна работа и свързаното с нея ежедневие.

Запитайте се например „Защо и как основателите на Майкрософт и Apple Бил Гейтс и Стив Джобс са станали милиардери?“. Дали причината е защото детската им мечта е била да станат милиардери или просто са били запалени по идеите си и това неспирно да работят за тяхното осъществяване.

За всички, които разбират английски сме прикачили това поучително видео и кратка лекция на Алан Уотс, които ще ви накарат да погледнете на парите и целите ви в живота под друга светлина.