„Да си спомним достойните българи“ – Успех

„Да си спомним достойните българи“ – Успех

Един от най-дълго очакваните проекти и инициативи, потърсил подкрепа от съмишленици в нашата общност и платформа за набиране средства www.ZaBulgaria.org, достигна до момента на реализация.

На 01 Август 2014 бе официално открита и поставена първата от 110 табели с историческа информация за личността, на която е кръстена улицата. Първоначалната цел на съвместния проект между екипите на „ЗаБългария“ и „Българска История“ беше да се припомнят много от ключовите личности и събития, забравени от българския народ. Затова избрахме това да стане чрез табели на улиците, което по един естествен начин ще припомни на забързаните хора нашата история.

В процеса на осъществяване на проекта броят на пилотни 5-10 табели се увеличи до 110, текстовете на табелите се преведоха и на английски, а към текстовете се добавиха и цитати и мисли на великите личности на България.

Повече за първоначалната идея и последващото и осъществяване научете на страницата на проекта и в секцията „Резултати“.

Благодарим на всички съмишленици от общността „ЗаБългария“ за финансовата подкрепа за пилотните табели, както и на всички институции, държавни служители и спонсори и изпълнители, които помогнаха за мащабната реализация на тази положителна инициатива.

Надяваме се Софийска община да  продължи поставянето на такъв тип табели и за вбъдеще, а примерът ни да бъде заразен за повече хора от други градове на България.