Две е Повече от Едно

Две е Повече от Едно

„Делото за спасяването на давещите е дело на самите давещи се!“ пишат в книгата си „Дванадесетте стола“ братята Илф и Петров. И макар много от нас да гледат на този израз с насмешка, истината е, че този начин на мислене много често обхваща и ръководи действията ни и мислите ни в ежедневието. Залисани в нашите си грижички и проблеми сме склонни да мислим, че светът се върти около нас, че нашите проблеми, идеи или виждания са аксиомата, важаща за всички и всичко. Водени от тази идея, верни на лозунга „И сам войнът е войн!“, най-смелите (някой би казал най-глупавите), се опитват да се борят за своите идеи на пук на всичко и всички…

Ние вярваме, че има и по-добър начин, защото човек освен сам войн е и социално животно. Във всяко стадо трябва да има водачи, но истинското постижение на човешката раса е умението ни да изграждаме уникална и сложна социална мрежа. Тя стъпва на взаимовръзката между хората, способността им да общуват, да обменят идеи, умения и знания, и най-важното – да се обединяват. Дори и най-добрите лидери и „визионери“ се нуждаят от хора, които да чуят идеите им и да ги последват, да им помогнат да ги реализират.

В сайта на „ЗаБългария“ вложихме желанието ни да изградим мрежа от хора с идеи и такива, готови да помогнат за осъществяването на проекти за България. И както всички знаем от математика, че две е повече от едно, така и всеки талантлив и способен човек, може да постигне в пъти повече неща или в пъти по-бързо, ако знае, че не е сам, а има подкрепата на хората, които вярват в него.

Така нито войнът е сам, нито спасяването на давещите се е само тяхно дело, защото войните сме всички ние, а давещите се…тях просто няма да ги има!