Идея за Милиони на 17-годишен

Идея за Милиони на 17-годишен

Знаете, че нашият екип се старае постоянно да ви показва примери за това как всяка добра идея с малко упоритост се превръща в неминуем успех.

Този път искаме да ви запознаем с един младеж от Англия, който влезе във фокуса на новините през последните месеци. 17-годишният Ник от ранна възраст има страст към компютрите и програмирането. Той не просто обичал да играе компютърни игри, като всяко друго дете, а да развива свои идеи за софтуерни програми.

Новината е неговото приложение „Summly“. Както всички сме се убедили най-добрите идеи идват от най-простите и ежедневни неща. Така и младият Ник забелязал, че всеки ден има прекалено много новини и човек не може да насмогне да прочете всички тях и то в пълния им текст. Затова решава да измисли алгоритъм, по който бъдещото му приложение „Summly“ да филтрира статиите от мрежата по категории и нещо повече да обобщава най-важното от всяка статия в няколко изречения. Така, всеки ползвател на неговото приложение може за кратко време да прочете 10 пъти повече статии от нормалното.

Именно гигантът Yahoo реши да сключи договор с него и да купи изобретението му за $30 милиона и така да докаже, че всяка една добра идея рано или късно води до материален и нематериален успех.

Ще е много положително за целия свят, ако всеки един от нас се съсредоточи върху действията (труда) към създаване на нещо добро, а остави печалбата на заден план. Ако това, което правите е уникално, наистина си струва и е от полза за другите, то неминуемо ще ви направи богати в буквалния и преносен смисъл на думата.