Изборът и Света Около Нас

Изборът и Света Около Нас


Историята и ежедневието ни показват как хората в света и в обществото са постоянно във „война“ и съревнование помежду си. Това постоянно напрежение продължава и в съвременния ни живот – в банката, фирмата и въобще на работното място. Дори и когато човек влезе в магазина да си купи необходимото, става често свидетел на напрежение (например: между двама клиенти или клиент и служител и.н.).

Питали ли сте се защо хората се държат по този начин по между си, а на думи всеки иска да бъде уважаван и да среща добро отношение навсякъде!? Защо не се получава – защото всеки е натоварен, защото другите предизвикват такава реакция у нас и още много други подобни „извинения“ и „оправдания“.

Истината е, че като същества с много невероятни качества като възможност за избор, упоритост, отдаденост и воля, ние можем да постигнем всичко. И все пак, има едно неписано правило, че хубавите идеи и неща се постигат трудно, а модерната икономика и рекламите казват точно обратното. Всяко добро начинание в личния или обществения ни живот изисква усилие, но няма непостижими неща.

Ако прочутият физик и учен Стивън Хокинг може в идеите и работата си да „пътува“ в безкрайната вселена от своята инвалидна количка и да се е превърнал в най-великият жив учен, кой казва, че ние не можем да постигнем нещо толкова „лесно“ и малко като разбирателство в отношенията помежду ни. Много казват, че нещата са такива, защото вселената е устроена така или просто всичко е Инг и Янг, което не е далече от истината. Но представете си идеята, че живеем в една от многото слънчеви системи във вселената с две слънца. Тогава няма да има нощ и ден, което означава, че вселената позволява да може да се постигне само положително, без задължително да има и негативна страна за нас.

Но истината е, че както всички религии и учения на земята говорят „Всичко започва вътре в нас“! Всяко наше решение, взаимоотношение и всичко, което създаваме в ежедневието и на работното ни място, има отражение върху света около нас. Кемал Ататюрк (основателят на съвременната турска държава) е казал: „Мир у дома (в нас), означава мир по света!“.

Как човек прокламира позитивни и миролюбиви взаимоотношения около себе си зависи от самия него, но май чувството за хумор, сърдечната усмивка и смехът са безпогрешният начин и път за постигане на това. Така, че се надяваме по-често да използвате тези „приоми“ и да ги срещаме не само сред членовете на общността „ЗаБългария“.