Какво ни Мотивира Най-Силно

Какво ни Мотивира Най-Силно

Кой е основният фактор, който ни мотивира в работата, семейството и изобщо живота ни? Какво ни кара да определим себе си като успели индивиди?

Във видеото, което сме публикували по-долу авторите по интересен начин представят резултатите от редица изследвания на икономисти, търсещи отговор на въпроса, кое ни мотивира в работата. И ако първата ви мисъл е „парите“ и говорите английски, по-добре отделете няколко минути от времето си на видеото.

Действително, парите ни мотивират в много от действията ни, но се оказва, че има мого по-важни неща, които ни правят по-продуктивни в работата, по-доволни и ни носят много по-голямо удовлетворение като цяло в живота. Ние хората сме мислещи същества именно затова и в работата си съзнателно или не, търсим начин да ползваме разума си. Тази потребност е в основата и на теорията, според която парите са стимул, но само до определен момент. След като има достатъчно средства, за да задоволи основните си потребности, човек започва да търси шанс за независимост, себеизява и самоосъвършенстване. Тези потребности карат много хора да творят и предлагат плодовете на работата си дори и БЕЗ ПАРИ само защото искат да са част от някаква добра и градивна идея. В този смисъл каузата на „ЗаБългария“ е и шанс за всеки един човек да се приобщи към позитивни и градивни инициативи, да помогне те да се случат, а защо не и да стане инициатор на някоя такава. Но независимо дали на „ЗаБългария“ или по друг нчин, важното е да имате правилната мотивация, защото парите са само средство, а целта определяте вие!