Промяната в Mен

Всяко отклонение от рутината и нормалното коства някакво усилие. Често фокусирани в ежедневните си проблеми и грижи, ние сме склонни да се движим по плоскостта с най-малко съпротивление, разчитайки, че така ще постигнем оптималния личен резултат с най-малко усилия. Оправдаваме проблемите си с нещо или някой друг, дистанцирайки се от тях като същевременно намираме оправдание за личното си бездействие в нещо уж важно. За непочистените улици виним общината, за задръстванията по улиците обвиняваме времето, а за проблемите в работата колегите и т.н.

Истината е, че за повечето проблеми (е не всички, разбира се) ние самите сме част от решението. А за да го намерим и реализираме трябва да събудим у нас „предприемаческия дух“, който спи в нас. Всеки един от нас е господар на собствената си съдба и от решенията, които ние взимаме зависи огромна част от това как, къде и по какъв начин живеем. Всичко опира именно до промяната и по-точно до желанието ни да я постигнем. Нашата цел е в ЗаБългария да изградим общност от хора, които не се страхуват от промяната, хора които имат очи за нещата, които могат да бъдат по-добре, но което е по-важно – имат волята и куража да са част от промяната. Имате хоби, с което искате да смените сегашната си досадна професия – не се страхувайте да опитате; искате да промените нещо в средата около вас – не ставайте поредния страничен наблюдател – бъдете генератор на промяната; искате да бъдете част от хората, които движат добрите идеи – станете съмишленик на някоя идея, а утре когато вие имате такава, общността в ЗаБългария ще ви подкрепи.

Всеки един от нас малко или много иска някаква промяна за по-добро на нещо, някъде. Важното е тези желания да не остват празни думи-пожелания, а да не се страхуваме да се стремим да се опитваме да ги материализираме в реални дела и резултати.
А вас страх ли ви е от промяната?