София – Идеята на Един Чужденец

София – Идеята на Един Чужденец

Много често в Блога на „За България“ говорим за идеите и тяхната реализация. Винаги ни е зареждал с оптимизъм факта, че няма чужденец, който да е останал за малко по-дълго в България и да не му се  е поискало по някакъв начина да се установи в нашата държава. Обикновено точно от тези хора научаваме най-интересните неща за България и любопитен поглед върху ситуацията.

Сигурно не знаете защо бизнес (и въобще всички видове) консултанти са толкова полезни за компаниите и те са склонни да плащат големи хонорари за техните услуги! Защото консултантът влиза като външен наблюдател в ежедневната ви среда и само той може да даде истинските решения и да открие истинските проблеми. Погледнете на чужденците, с които се срещате в България като на вашите консултанти. Може би оптимизмът и позитивизмът, който блика от тях към нашата култура, ежедневие и страна като цяло, е реалната ситуация. Може би просто прекалено много обръщаме внимание на негативните неща и дребните проблеми от ежедневието и оставяме да ни превземат.

Факт е и че чужденците, обикнали България са много по-склонни да реализират идеи в полза на нас и страната ни, отколкото ние самите. Ето и последния пример от платформата за идеи и проекти „ЗаБългария“ и проекта на една молдовка, избрала да учи и остане в България заради невероятната ни народна музика.
Проект „Българският фолклор среща модерната музика“

В този ред на мисли, изгледайте този прекрасен филм за София, инспириран от чужденец и от който нашият екип научи и си припомни много полезни факти. Докато го гледахме ни дойдоха поне 3 позитивни идеи, които да направят ежедневието ни в София по приятно. Да се надяваме, че и повече от нас българите ще проявят същия ентусиазъм, за да правят нещо положително в България.